overlijden

Wat als er een dierbare komt weg te vallen...

Als er een dierbare komt weg te vallen…

U staat er liever niet bij stil. Maar overlijden is één van de weinige zekerheden in het leven. Neem er daarom toch een keer de tijd voor. Voor uw dierbaren. Want stel dat u iets overkomt, wilt u natuurlijk graag dat zij goed achterblijven. En andersom, als uw partner onverwacht weg zou komen te vallen. Het is dan fijn als u gewoon in uw huis kunt blijven wonen. Dat de kinderen nog steeds kunnen gaan studeren. En dat u uw levensstijl niet rigoureus hoeft te veranderen. Kortom: dat u financieel onbezorgd verder kunt, wat er ook gebeurt.

Investeer daarom wat tijd om diverse financiële aspecten rondom overlijden met ons te bespreken. Hoe zit het met het huis en de hypotheek? Is een uitvaartkostenverzekering gewenst? Is het nabestaandenpensioen geregeld? Wat zijn de regels rondom successie-belasting? Is het maken van een testament handig en wat moet daarin geregeld worden? Allemaal vragen die u liever maar vooraf beantwoord ziet. Wij kunnen u informeren, en als u wilt de financiële gevolgen van uw overlijden in de verschillende levensfasen gedetailleerd doorrekenen.

Bent u nabestaande en had de overledene een levensverzekering? Dan moet de uitkering in orde gemaakt worden. Ook hierbij kunnen wij u behulpzaam zijn. Soms is het een verzekering bij een levensverzekeringsmaatschappij die door één of meer fusies niet meer bestaat. In dat geval kan de volgende lijst u wellicht verder helpen: [lijst oude verzekeraars].