Second opinion

De wereld verandert in rap tempo door het Corona-virus.
Dat betekent dat de risico’s die jouw bedrijf loopt wellicht niet meer geheel afgedekt worden door jouw verzekeringspakket.

Ben je nog geen klant en wil je weten of je nog goed verzekerd bent?

Onze adviseurs Michel van Kessel en André Tilleman voeren graag een second opinion uit op je verzekeringspakket.

second opinion

Goed, je hebt je verzekeringen al geregeld. Of je hebt hiervoor een advies gekregen. Maar klopt dit wel? Is dit voor jou wel het best denkbare advies?

We helpen je graag met een second opinion. Een term uit de gezondheidszorg. Je gezondheid is immers een van de belangrijkste zaken in uw leven. Maar je financiële gezondheid dan?

Bij een second opinion kijken we eerst – net als bij een regulier advies – naar wat je nodig hebt en wat je wensen zijn. Ongeacht of je een particuliere relatie bent of de verzekeringen van een onderneming regelt; je moet alleen de risico’s verzekeren die je niet kunt of wilt dragen.

Maar ook de premie verliezen we niet uit het oog. Kent het verzekeringspakket dat je hebt nog wel de beste prijs / kwaliteit-verhouding? Kun je besparen op de premie? Ben je wel naar wens en goed verzekerd? Stel jezelf de volgende korte vragen:

  • Wanneer heeft mijn contactpersoon voor het laatst de gehele verzekeringsportefeuille met mij doorgelopen?
  • Wanneer heb ik voor het laatst van mijn contactpersoon een advies gekregen zonder dat hier een commerciële drive achter zat?
  • Heb ik zelf genoeg verstand van verzekeringen om te kunnen beoordelen of de samenstelling van mijn verzekeringsportefeuille wel past bij mijn onderneming?
  • Heb ik verzekeringen altijd beschouwd als kostenpost en niet als bescherming van mijn bedrijfscontinuïteit?

Als je na het beantwoorden van bovenstaande vragen tot de conclusie komt dat je verzekeringsportefeuille niet echt up to date meer is en dat het hier en daar wel wat aangescherpt kan worden dan kan het zeer nuttig zijn om een onafhankelijke partij een second opinion uit te laten voeren.

Wij van Van Anraad Assurantiën B.V. kunnen je een onafhankelijk advies geven, gebaseerd op een risicoanalyse van je bedrijf. Je geeft zelf aan op welke manier je met risico’s die de bedrijfscontinuïteit bedreigen wenst om te gaan. Verzekeringen afsluiten is namelijk niet de enige manier om risico’s af te dekken, verre van dat. In een ideale situatie is een verzekering het sluitstuk van een weloverwogen risicoanalyse waarbij je zelf beslist welke risico’s je bewust accepteert en welke risico’s je aan een andere partij wilt overdragen.

Wij zoeken het voor je uit! Wil je jouw verzekeringspakket of aanbieding daarvoor laten doorlichten?  Neem dan snel contact met ons op voor een afspraak!