Kleuter stoot beeld om. Kosten €114.000.

Tijdens een huwelijksreceptie in een gemeenschapshuis in Kansas, bleek een kunstsculptuur niet bestand tegen de hoeveelheid liefde die een kleuter haar wilde geven. Bij een poging om de dame van metaal en spiegelglas innig te knuffelen, raakt het beeld los van haar sokkel en valt met het jongetje op de grond. Onherstelbaar beschadigd. Het beeld dus. De liefde van de kleuter voor kunst waarschijnlijk ook trouwens.


En waarom reppen wij hierover? Welnu! De zaak heeft een vervolg gekregen. De verzekeraar van de eigenaar van het kunstwerk heeft de ouders van de kleuter een gepeperde rekening van $ 132.000 (bijna € 114.000) gestuurd. De ouders waren naar idee van deze verzekeraar nalatig in het toezicht op de kleuter. De ouders zijn ook verzekerd, en hebben hun verzekeraar op pad gestuurd om de aansprakelijkheid te bestrijden. Immers, zo’n duur en fragiel beeld (het bovenlijf zat met een veredelde paperclip aan de sokkel vast) op een plek waar mensen en dus ook kinderen samen komen is niet echt verstandig. Dat vereist meer toezicht dan verwacht mag worden – op een huwelijksreceptie in een gemeenschapshuis.

We hopen dat de afloop van deze zaak ook de pers gaat halen. Voor de verzekeringspraktijk hier in Nederland niet echt van belang natuurlijk, maar we zijn wel bijzonder benieuwd wie van beide partijen de beste schadebehandelaar heeft!