Loopt je bedrijf cyberrisico’s?

Loopt je bedrijf cyberrisico’s?

Wat je ook doet of onderneemt, je kunt niet meer zonder digitale systemen. Als die op tilt slaan, ligt je bedrijf ook plat. Dus bescherm je je tegen cybercrime met de juiste updates en beveiliging. Maar 100 procent beveiliging bestaat niet. Er is altijd wel een kiertje waar kwaadwillenden binnen kunnen dringen, er is altijd wel iemand die een foutje maakt en er is altijd wel een systeem dat kan falen. Uiteraard neem je maatregelen tegen cyberrisks en cybercrime. Maar omdat de risico’s zeer hoog zijn, is ook een verzekering tegen cybercrime het overwegen waard.

Cybercrime is niet 100 procent uit te sluiten

Als ondernemer moet je kunnen vertrouwen op de mensen en zaken waarmee je werkt. Dat geldt in de huidige digitale wereld ook voor de netwerken waarmee je werkt. Want je bedrijfsinformatie en data zijn je kapitaal. Dus beveilig je je netwerken, richt je je processen goed in, maak je je medewerkers ‘cyberbewust’ en train je hen in cyberveilig gedrag. Maar ondanks alle preventieve maatregelen blijven er risico’s. En wat gebeurt er als er toch een incident is? Of een hack? Dan kan de schade fors oplopen en zelfs je voortbestaan in gevaar brengen. Een cyberverzekering biedt dan uitkomst.

Cybercrime verzekeren

Met een cyberverzekering krijg je alle expertise die je nodig hebt op het gebied van cybercrime en cybersecurity. Zodra je een cyberincident – of vermoeden ervan – meldt bij de Hulpdienst, bekijk je samen met je persoonlijke incidentmanager welke professional er nodig is om het voorval te herstellen en de crisis onder controle te brengen. Die hulp staat 24/7 voor je klaar. Want ook cybercriminelen houden zich niet aan kantooruren. En als het nodig is, komen specialisten bij jou op locatie om de problemen op te lossen.

Maar met een cyberverzekering bescherm je niet alleen tegen cybercrime. Je verzekert je ook tegen aansprakelijkheid voor schade aan derden. En tegen bedrijfsschade. En tegen de kosten van crisismanagement. En tegen nog veel meer.

Cybercrime overkomt jou niet, dus waarom een cyberverzekering?

Geen enkel bedrijf kan zich 100 procent wapenen tegen cybercrime of tegen een datalek. Zelfs IT-bedrijven niet. Niet voor niets vroegen politiek en bedrijfsleven om een verzekering tegen cybercrime. Maar ook opdrachtgevers eisen steeds vaker van hun leveranciers dat ze actief zijn tegen cybercrime en over een cyberverzekering beschikken.

Ben je niet bang voor cybercrime? Of denk je dat het wel losloopt met die cyberrisks? Doe dan de Cyber Risicoscan van Allianz en ontdek hoe goed je bedrijf bestand is tegen digitale dreigingen. Of welke gebieden nog iets meer aandacht nodig hebben.

Wil je meer weten over de cyberverzekering? Of wil je een cyberverzekering sluiten? Neem dan contact met ons op.