personeel aannemen

personeel aannemen: grote groei of grote zorgen?

Je bent ondernemer. Je dromen zijn groter dan dat je alleen kunt waarmaken. En dus is het tijd om aan personeel aan te nemen. Medewerkers die je belangrijk werk uit handen nemen. Werknemers die ervoor zorgen dat je levenswerk verder kan groeien.

Maar! Personeel kan ziek worden, of zelfs arbeidsongeschikt. Personeel wil pensioen opbouwen, want ook zij worden ouder en ooit zullen ze met pensioen gaan. Personeel kan fouten maken die u zelf natuurlijk nooit zult maken. En personeel kan weg komen te vallen, en een weduwe achterlaten. Allemaal zaken die een grote impact hebben voor uw werknemers. Maar ook een grote impact op uw bedrijfsvoering!

Voor al deze gebeurtenissen geldt dat ze geheel of gedeeltelijk tot de verantwoordelijkheid van de werkgever horen. Loon moet doorbetaald worden tijdens ziekte, en als de ziekte meer dan twee jaar aanhoudt, worden de financiële gevolgen vaak ook op jou afgewenteld. Je bent verantwoordelijk voor fouten die medewerkers maken bij de uitvoering van hun werk, of zelfs tijdens het woon-werkverkeer. Pensioen is soms verplicht, maar als dat niet zo is, dan wordt het op z’n minst van je verwacht.

Moet u dan maar gewoon niet met personeel gaan werken? De makkelijke weg? Nee! Als voor het waarmaken van uw ondernemersdoelen personeel nodig is, laat u dan vooral niet weerhouden door de risico’s die eraan kleven. Risico’s kunnen met goed advies verkleind worden. Door correcte werkvoorschriften te hebben, of door een en ander correct in de arbeidsovereenkomsten op te nemen. En de risico’s die resteren, kunt u afdekken door deze bij een verzekeringsmaatschappij onder te brengen. Of – als dat verantwoord is – zelf te dragen.

We ondersteunen je hierbij graag! Onze “employment benefits” adviseurs kunnen je bijstaan bij het samenstellen van het door jouw gewenste arbeidsvoorwaardenpakket en eventuele afdekking van de risico’s die je als werkgever loopt. En onze collega’s van VAPD (Van Anraad Pensioendiensten) kunnen je adviseren over de arbeidsvoorwaarde pensioen, zodat deze naadloos in dit pakket aan arbeidsvoorwaarden kan worden ingebouwd. Zodat jij je handen vrij hebt om te ondernemen. En tegelijk een goed werkgever bent! We zijn u dus graag van dienst. We weten zeker dat we u ook echt kunnen helpen. Dus als u personeel in dienst heeft of wilt gaan nemen, neem dan contact op met ons!