samenwonen

samenwonen - als liefde jullie samenbrengt

Samenwonen doe je zo

Als je gaat samenwonen verandert er een hoop, ook op financieel vlak. Voor je gaat samenwonen ben je vaak allebei op een andere manier verzekerd. Je hebt bijvoorbeeld nog geen inboedelverzekering, of je zit er als samenwoner ineens met twee. Het is raadzaam als je gaat samenwonen de status van jullie verzekeringen samen met ons goed door te lopen. In het algemeen geldt dat we de meest passende verzekeringen ombouwen tot een polissen die voor jullie beiden uitstekend zijn. De overige polissen zullen we in overleg met jullie opzeggen.

Belangrijke verzekeringen bij het samenwonen zijn de aansprakelijkheidsverzekering, de inboedelverzekering, de overlijdensverzekering en een eventuele rechtsbijstandverzekering. Voor huiseigenaren komt daar de opstal- en glasverzekering bij. Samenvoegen van een aantal verzekeringen tot één pakket levert vaak korting op en voorkomt hiaten in de verzekeringsdekking.

Denk ook aan de pensioenregelingen die jullie via je werkgevers hebben. Vaak is het noodzakelijk om elkaar expliciet te begunstigen voor het nabestaandenpensioen. Vanzelfsprekend zijn wij jullie ook van dienst met het uitzoeken van deze, en andere, zaken rond pensioen en inkomen.

Tenslotte helpen we jullie desgewenst op weg naar een samenlevingsovereenkomst. We bespreken nut en noodzaak van een dergelijke overeenkomst en verkennen met jullie alvast de mogelijke punten die je in een samenlevingsovereenkomst kunt regelen. Tenslotte introduceren wij jullie graag bij een notaris die inhoudelijk op de zaak kan ingaan en de totstandkoming van de samenlevingsovereenkomst regelt.